Članstvo u klubu stječe se popunjavanjem pristupnice.

Članovi imaju prava i obaveze.

Članom Kluba može postati svaki državljanin Republike Hrvatske pod jednakim uvjetima. Član Kluba može imati slijedeći status:
a) redoviti član
b) mladi član
c) podupirući član
d) počasni član

Redovitim članom može postati svaka osoba koja je navršila 18 godina života i koja je potpuno poslovno sposobna. Mladim članom može postati svaka osoba mlađa od 18 godina. Osoba koja želi postati članom Kluba podnosi vlastoručno potpisanu pristupnicu i dokaz o državljanstvu. Redoviti i mladi članovi plaćaju članarinu.

Prava i obveze članova su:
- sudjelovati u ispunjenju programa i aktivnosti Kluba
- predlagati i pokretati raspravu o pitanjima iz djelatnosti Kluba
- tražiti mišljenja, stavove i objašnjenja o pitanjima iz djelatnosti Kluba
- sudjelovati u upravljanju poslovima Kluba, pravo birati i biti biran u tijela Kluba (ovo potonje pravo se odnosi samo na redovite članove Kluba)
- pridržavati se Statuta i drugih akata Kluba
- djelovati na ostvarivanju ciljeva, zadataka i programa Kluba
- izvršavati odluke tijela Kluba i ispunjavati preuzete obveze
- redovito plaćati članarinu
- u javnim nastupima čuvati ugled i interese Kluba.

Ako želite sudjelovati u radu kluba i imate ideje kako ga unaprijediti Pristupnicu možete popuniti ovdje.Molimo Vas da se javite i na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

 

U Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest održana je svečana dodjela državnih nagrade tehničke kulture Faust Vrančić za 2011. godinu. Nagrade su uručili ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović i prof.dr.sc. Ante Markotić, predsjednik Odbora za dodjelu nagrade.

Godišnjom nagradom tehničke kulture „Faust Vrančić“ nagrađen je Alen Spiegl, dipl. inženjer matematike, informatički savjetnik ureda Krapinsko-zagorske županije i predsjednik Hrvatskoga saveza informatičara, za doprinos razvoju tehničke kulture i obrazovanju građana, posebice mladih na području informatike te za promidžbu mladih hrvatskih informatičara na međunarodnoj razini.

U Zagrebu su 11. travnja, na svečanom dijelu redovne Skupštine Hrvatske zajednice tehničke kulture uručena javna priznanja i nagrade za 2013. godinu.

Stjepan Šalković, predsjednik Krapinskog informatičkog kluba KRIK i djelatnik Srednje škole Krapina jedan je od sedam dobitnika Godišnje nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Stjepan Šalković, predsjednik Krapinskog informatičkoga kluba KRIK i član Zajednice tehničke kulture Krapinsko-zagorske županije, jedan je od desetorice dobitnika Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić" za 2010. godinu. Nagradu je primio na svečanosti 25. veljače u Zagrebu. U Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest nagradu su Šalkoviću uručili državni tajnik Želimir Janjić i predsjednik Odbora za dodjelu Nagrade "Faust Vrančić" prof. dr. sc. Ante Markotić.

Stjepan Šalković radi u Srednjoj školi Krapina 16 godina kao nastavnik informatike, nastojeći da djeca usvoje vještine koje su im potrebne za snalaženje u digitalnom dobu. Onima koji žele više, na raspolaganju su izvannastavne aktivnosti, sudjelovanje u HONI-ju ili natjecanjima. Voditelj je Zimske škole informatike u Krapini dugi niz godina. Kroz krapinske Zimske škole, u suradnji s Hrvatskim savezom informatičara, educiralo se više od 2000 nastavnika i učenika iz Krapinsko-zagorske županije, a dragi su gosti učenici škola iz cijele Hrvatske. Šalković je više puta bio član državnog i županijskog povjerenstva za natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola te mentor učenika na državnom natjecanju. Educira nastavnike na seminarima, učenike za natjecanja i smotre, studente VHZK te građanstvo u suradnji s Pučkim učilištem Krapina. Bio je uključen u niz projekata: Međunarodna informatička olimpijada u Zagrebu, E-škola, Login@Europe, ICT-Edu, implementacija novih kurikuluma i sl.