U Zagrebu su 11. travnja, na svečanom dijelu redovne Skupštine Hrvatske zajednice tehničke kulture uručena javna priznanja i nagrade za 2013. godinu.

Stjepan Šalković, predsjednik Krapinskog informatičkog kluba KRIK i djelatnik Srednje škole Krapina jedan je od sedam dobitnika Godišnje nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Nagrađen je zbog:

  • Mentorstva i rada s učenicima na natjecanjima i smotrama (npr. mentorstvo učenicima Marku Kunoviću i Mariu Tušeku za rad Physics helper - mobilna aplikacija koja omogućuje učenje fizike na zabavan način – sudjelovali na Državnoj smotri radova iz područja elektrotehnike i računalstva, te izložbi Inova- mladi 2013. - srebrna medalja)
  • Vođenja tima na Hrvatskom otvorenom natjecanju iz informatike
  • Organizacije i voditeljstva Zimske škole informatike Krapina 2013. (3. do 11. siječnja 2013.)
  • Edukacije nastavnika: Projekt ICT-Edu – predavač u školama Krapinsko zagorske županije te suradnje u obrazovanju (npr. u projektu Implementacija novih kurikuluma – općeobrazovni predmeti: računalstvo)
  • Promidžbe tehničkih znanosti, a naročito programiranja

Nagrada je potvrda da se u Krapini kvalitetno radi s djecom. Osim dobitnika u aktivnostima KRIK-a sudjeluju i vrijedni članovi kluba kako nastavnici srednjih i osnovnih škola, tako i učenici.