U ponedjeljak 24.8. počela je s radom Ljetna škola informatike Krapina 2020. Učionice Srednje škole Krapina otvorile su svoja vrata za prvih 10 radionica. Stotinjak polaznika će tijekom ovog tjedna usvajati znanja i vještine u području informatike. Prvi krug radionica traje tri dana s početkom u 8 i u 12 sati.  Tematska okosnica radionica je izrada igara. Programirat će se pomoću alata Unity, C#, Scratch, Alice te za Arduino, Android i robote. Nastavnici će se u Zlataru pripremati za nove izazvove učeći Loomen.

Zaintersirani polaznici mogu se još prijaviti za drugi krug na radionice izrade web stranica, obrade slika, naprednu robotiku ili napredno programiranje. Radionica virtualna stvarnost pomiče se na srijedu.

U podne, u kratkoj pauzi između rada službeno je otvorena Ljetna škola informatike Krapina 2020. U Glazbenom paviljonu na otvorenom prostoru uzvanike su pozdravili domaćini, ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan i predsjednik KRIK-a Stjepan Šalković. Škola i klub su unatoč izazovima koji čekaju nastavnike i učenike odlučili održati ljetnu školu, te su sve pripremili da djeca uče u sigurnom okruženju. Otvaranju je nazočio gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, te izrazio nadu da će dogodine situacija biti bolja, te će se i broj polaznika opet povećati. Savjetnica iz Agencije za odgoj i obrazovanje Nadica Kunštek pohvalila je organizatore, a polaznicima zaželjela uspjeh u radu. Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu KZŽ, Mirjana Smilčić Slovenec pohvalila je projekte koje škola provodi. Saborski zastupnik Željko Pavić istaknuo je da je ljetna škola događaj koji potrvđuje da su entuzijasti i dalje među nama.

Ljetnu školu informatike otvorio je Antonio Macan, sudionik natjecanja HONI, infokup i WorldSkills, polaznik škola informatike, a sada i predavač. Otvaranje su pjesmom uljepšale Lorena i Melani, solistice zbora SŠ Krapina.

Organizatori škole su SŠ Krapina i Krapinski informatički klub KRIK, a podršku i potporu dali su Grad Krapina, Krapinsko-zagorska županija, Hrvatski savez informatičara i Zajednica tehničke kulture KZŽ.

Slike u nastavku