U Srednjoj školi Krapina 4.1. od 8 sati počeo je prvi krug radionica. Prijavljeno je oko 300 sudionika, a apeliramo na sve koji su se prijavili da budu i nazočni na radionicama.

Održava se dvadeset radionica, na više od 100 računala.U jutarnjem terminu održava se Flash, C++ napredni, Računalo+, robotika za niže razrede OŠ i napredni logo. U popodnevnom terminu održava se Web početni, početni C++, Micro:bit, Robotika za više razrede OŠ i Algoritmi. Kroz cijeli dan održava se radionica Složeni algoritmi. Radionicu društvene mreže i načini komuniciranja nastavnicima je održao Claudio Kramarić iz Algebre. Svoje usavršavanje nastavili su s radionicom raspberry pi.

Od 8 siječnja počinje drugi dio radionica. U jutarnjem terminu će se održavati obrada slike, wordpress, početni logo, radionica za učenike nižih razreda OŠ i robotika napredni. U popodnevnom terminu od 13 sati održavaju se radionice Responzivni web, Python, Small Basic i Raspberry pi.

Ukoliko ste zainteresirani za neku od radionica, u većini se još može pronaći slobodno mjesto. Na dan i vrijeme održavanja radionice jednostavno se javite predavaču.

U 12 sati službeno je otvorena 23. zimska škola informatike. Riječi dobrodošlice u ime domaćina i organizatora uputili su Ivica Rozijan, ravnatelj SŠ Krapina, Stjepan Šalković, predsjednik KRIK-a i Alen Spiegl, predsjednik HSIN-a. Otvaranju su bili nazočni: Bernard Gršić – državni tajnik u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva, izaslanik predsjednika Vlade RH; Jasna Petek – zamjenica župana KZŽ,   Zoran Gregurović – gradonačelnik Grada Krapine, Žarko Bošnjak - viši savjetnik za tehničku kulturu i informatiku u AZOO, Ivan Krešić – pomoćnik glavne tajnice za pravne i kadrovske poslove iz HZTK, Denis Vincek - predsjednik ZTK KZŽ. Svi su potvrdili kako su znanja i vještine koje polaznici stječu na ZŠI, znanja za budućnost. ZŠI je otvorio Krešimir Nežmah, osvajač zlatne medalje na europskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi.

Slike pogledajte u nastavku...