Ljetna škola informatike održat će se u zadnjem tjednu kolovoza na više lokacija: OŠ A. Cesarca, OŠ Ljudevit Gaj Krapina, Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina, Srednjoj školi Zlatar i OŠ Sv. Križ Začretje. Pogledajte raspored na https://krik-kr.hr/ljetna opis i termin, te popunite prijavnicu za željenu radionicu.

Radionice škole informatike za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente održavaju se uglavnom u dva kruga, počevši od 26, te 29. kolovoza. U prvom krugu jutarnje radionice počinju u 8, a popodnevne u 12 sati. U drugom krugu radionice počinju u 8 sati. U prostorima VHZK na Trgu Lj. Gaja (pokraj DM-a) u prvom krugu održava se radionica radionica Unity – kako raditi 2D igre.  U istom prostoru u popodnevnom terminu održava se radionica Kotlin - mobilne aplikacije. U OŠ Ljudevit Gaj  za mlađe učenike koji tek ulaze u informatiku je radionica početnici. U OŠ A.Cesarca je u jutarnjem terminu radionica uvod u dronove: konstrukcije drona, za što se koriste, nešto o zakonima, kako letjeti i kako ne.  Ujutro je i radionica programiranja Vidi x mikrokontrolera. Popodne, na radionici Maqueen ćete naučiti kako rade osnovne komponente i senzori micro:Maqueen robota. U popodnevnom terminu i sklapamo računala, te učimo o hardveru.U OŠ Začretje u jutarnjim terminima održava se radionica MySql i obrada slika - GIMP. 

 U drugom dijelu tjedna u zgradi VHZK je radionica Roblox studio - za sve željne stvaranja video igara.  U OŠ A. Cesarca biti će radionica 3D dizajna i ispisa na 3D pisačima. U drugoj učionici biti će robotika  za početne (mBotovi i blok programiranje) i za napredne (roboti i robotske ruke). U OŠ Lj. Gaj je radionica Arduino + početni IoT i naučit ćete kako koristiti senzore i upravljati uređajima na daljinu. U Zlataru se od 9 do 12 održava robotika. Nastavnici će 27.8. u Zlataru, a 30.8. u Krapini saznati kako koristiti AI alate za pripremu nastavnih sadržaja. Naši predavači - nastavnici i studenti su spremni i čekaju vas. Ograničen je broj prijavljenih po radionici prema veličini učionice pa požurite. Organizatori škole su KRIK, OŠ A. Cesarca, OŠ Lj. Gaja, OŠ Sv. Križ Začretje, VHZK i SŠ Zlatar. Podršku i potporu dali su Grad Krapina, Hrvatski savez informatičara,  Krapinsko-zagorska županija i Zajednica tehničke kulture KZŽ. Pozivamo sve zainteresirane na otvaranje i radionice. Raspored u nastavku ...

raspored24