Završio je nagradno kreativni natječaj u sklopu projekta Generacija NOW 2023./2024. Tema natječaja je bila Pametna rješenja za svijet bez prepreka. Tijekom izrade projekata koji poboljšavaju kvalitetu života osoba s poteškoćama ili invaliditetom, sudionici su imali slobodu u odabiru rješenja. Ove školske godine u programu je sudjelovalo 90 osnovnih i srednjih škola te udruga.
Iz naše županije prvo mjesto na završnoj izložbi osvojili su učenici OŠ Sveti Križ Začretje s radom Mi to možemo. Osmislili su nekoliko pomagala za osobe s invaliditetom: zvonce za gluhe osobe, prozor koji se otvara pritiskom na prekidač, te stalak za čašu koji signalizira slijepoj osobi prilikom točenja tekućine za piće da je čaša puna. Posljednje pomagalo slijepa osoba stavlja oko vrata, te joj signalizira kada se nalazi na udaljenosti manjoj od jedan metar od nekog većeg predmeta. Mentor učenicima bio je Damjan Zagorec.
Među 6 pozvanih radova srednjoškolaca bio je i projekt Krapinskog informatičkog kluba KRIK Detektor pada. Njega su izrađivali učenici Srednje škole Krapina Filip Vlahović, Dominik Plahutar, Juraj Kozina i Marko Komar. Druga grupa učenika radila je projekt pomagala za slijepe. Detektor pada pomaže starijim osobama koje se otežano kreću i postoji mogućnost od njihovog pada. Ovaj uređaj koristi akcelerometar za precizno mjerenje položaja (koordinata) tijekom kretanja. Kada akcelerometar registrira znakove pada, aktivira se pasivni zvučnik i dioda kako bi upozorili korisnika ili osobe koje se nalaze u neposrednoj blizini. Sve komponente su povezane i upravljane pomoću Arduino pločice MKR1000. Mentori učenicima bili su Barbara Brna, Goran Dolovčak i Stjepan Šalković.