Ljetna škola informatike održat će se od 21. do 25. kolovoza na više lokacija. Radimo u OŠ A. Cesarca, OŠ Ljudevit Gaj Krapina, Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina, Srednjoj školi Zlatar, OŠ Sv. Križ Začretje i OŠ S. Radića u Brestovcu Orehovičkom. Pogledajte raspored na https://krik-kr.hr/ljetna23 opis i termin, te popunite prijavnicu za željenu radionicu.

Radionice škole informatike za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente će se u prvom krugu održavati 21. 22. i 23. kolovoza, te u drugom 24. i 25. kolovoza. U prvom krugu jutarnje radionice počinju u 8, a popodnevne u 12 sati. U drugom krugu radionice počinju u 8 sati. U prostorima VHZK na Trgu Lj. Gaja (pokraj DM-a) u prvom krugu održava se radionica Javascript – bitna za sve koji se žele baviti web dizajnom.  U jutarnjem terminu je i radionica robotike za početne (mBotovi i blok programiranje). U istom prostoru u popodnevnom terminu održava se WordPress radionica u kojoj ćete naučiti izraditi funkcionalnu web stranicu koristeći CMS – dakle bez programiranja. U OŠ Ljudevit Gaj  za mlađe učenike koji tek ulaze u informatiku je radionica početnici. U OŠ A.Cesarca je radionica Maqueen gdje ćete naučiti kako rade osnovne komponente i senzori micro:Maqueen robota. U popodnevnom terminu sklapamo računala i učimo o hardveru.U OŠ Začretje također se održava Maqueen radionica u jutarnjem terminu. U popdnevnom se održava Arduino za početnike. U SŠ Zlatar od 8 do 10 je početna, a od 10 do 12 napredna robotika. Od 10 do 14 je radionca obrada slika, fotomontaža i retuširanje. U OŠ S. Radića u Brestovcu održava se radionica programiranja Vidi x mikrokontrolera.

 U drugom dijelu tjedna u zgradi VHZK je radionica Unity – kako raditi 2D igre. U drugoj učionici biti će napredna robotika (roboti i robotske ruke uz programiranje u C++). U OŠ A. Cesarca biti će radionica 3D dizajna i ispisa na 3D pisačima.U OŠ Lj. Gaj je radionica Arduino IoT i naučit ćete kako koristiti senzore i upravljati uređajima na daljinu. OŠ Začretje održava radionicu obrade fotografija i izrade web stranica u jutarnjem terminu, a popodne u petak uvodna radionica za Linux. Nastavnici će saznati novosti o ESEP platformi od Erasmus ambasadorice. Naši predavači - nastavnici i studenti su spremni i čekaju vas. Ograničen je broj prijavljenih po radionici prema veličini učionice pa požurite. Organizatori škole su KRIK, OŠ A. Cesarca, OŠ Lj. Gaja, OŠ Sv. Križ Začretje, VHZK, OŠ S. Radića i SŠ Zlatar. Podršku i potporu dali su Grad Krapina, Hrvatski savez informatičara,  Krapinsko-zagorska županija i Zajednica tehničke kulture KZŽ. Pozivamo sve zainteresirane na otvaranje i radionice

raspored23