4. siječnja 2018. (četvrtak) u Srednjoj školi Krapina u učionici 13b (- 2. kat hodnik u nastavku stepenica) s početkom u 8.00 sati počinju radionice za nastavnike. Prvu će održati Claudio Kramarić (Algebra),  Društvene mreže i način komuniciranja. Nastavnici se prijavljuju na ettaedu.azoo.hr
Kroz ovu radionicu polaznici će se upoznati s mogućnostima korištenja društvenih mreža u svrhu povećavanja vidljivosti na webu (npr. određenog projekta, upisa učenika u ciljanu školu, i sl.) Radionici mogu prisustvovati zainteresirani nastavnici bilo koje struke ili stručni suradnici. Ciljevi radionice su upoznati se s osnovnim pojmovima vezanim uz društvene mreže i oglašavanje na internetu, upoznati se s alatima koji se danas nude na tržištu online oglašavanja: tražilice, e-mail oglašavanje, društvene mreže, SEO. Polaznici će naučiti i kao isplanirati, oblikovati , implementirati  i izmjeriti online kampanju, te se upoznati se s postupkom pozicioniranja na tražilicama (SEO).
Nakon otvaranja Zimske škole informatike slijedi radionica Primjena Raspberry Pi-a u nastavi. Kroz radionicu Raspberry pi polaznici će se upoznati s malenim računalom koje se može programirati za razne namjene, te se na njega mogu spajati elektroničke komponente.