Hardver i sklapanje računala (OŠ A. Cesarca)

Radionice škole informatike
sklapanje
Datum: 26. Kolovoz 2024. 12:00 - 16:00

Radionica "Hardver i sklapanje računala" namijenjena je polaznicima koji žele naučiti osnove o hardveru računalnog sustava i steći vještine potrebne za samostalno sastavljanje računala. Radionica ne zahtijeva prethodno predznanje, prilagođena je početnicima u području računalne tehnologije. Radionica će obuhvatiti teorijsko i praktično znanje.

Polaznici će naučiti sljedeće:

Osnove hardvera: Upoznavanje s različitim komponentama računalnih sustava kao što su procesor, matična ploča, memorija, tvrdi disk, grafička kartica itd. Objasnit će se uloga svake komponente i kako one međusobno surađuju prema univerzalnom Von Neumannovom modelu računala.

Identifikacija i odabir komponenti: Polaznici će naučiti kako prepoznati i odabrati komponente koje odgovaraju njihovim potrebama i proračunu. Objašnjavat će se različiti faktori koji se uzimaju u obzir prilikom odabira komponenti, kao što su performanse, kompatibilnost i budžet.

Montaža računala: Polaznici će naučiti kako pravilno montirati komponente i sastaviti računalni sustav. To uključuje postavljanje matične ploče u kućište, instalaciju procesora, povezivanje napajanja i ostalih komponenti te na kraju priprema instalacijskog USB-a za MS Windows i instalacija operativnog sustava sa potrebnim kontrolno-upravljačkim programima (driverima).

Rješavanje problema i održavanje: Radionica će pokriti osnove rješavanja problema koji se mogu pojaviti prilikom sastavljanja računala. Polaznici će naučiti kako dijagnosticirati i riješiti uobičajene probleme te kako provoditi rutinsko održavanje računalnog sustava.

Nakon završetka radionice, polaznici će biti sposobni samostalno sastaviti računalni sustav, imati osnovno razumijevanje funkcionalnosti i interakcije hardverskih komponenti te biti spremni rješavati manje probleme koji se mogu pojaviti tijekom upotrebe računalnih sustava.

Za radionicu nisu potrebna predznanja.

 

 

 

Slobodnih mjesta
20
Broj radnih mjesta
20
Adresa
Osnovna škola Augusta Cesarca Krapina

 

Karta


 

Svi datumi


  • Od 26. Kolovoz 2024. 12:00 za 28. Kolovoz 2024. 16:00
    Ponedjeljak, Utorak & Srijeda

Powered by iCagenda