Danas je u Srednjoj školi Krapina, u organizaciji Škole, krapinskog informatičkog kluba KRIK i Hrvatskog saveza informatičara, upriličeno svečano otvorenje 22. Zimske informatičke škole, koja se u krapinskoj Srednjoj školi održava po 17. put. Na ovogodišnjoj Zimskoj informatičkoj školi okupilo se oko 250 učenika osnovnih i srednjih škola te njihovih predavača, od kojih ih je 200-tinjak iz Krapinsko – zagorske županije, a 50-ak, i to onih ponajboljih, iz ostalih dijelova Hrvatske. Oni pohađaju jednu od 17 informatičkih radionica koje se organiziraju u šest učionica, na stotinjak računala.

Mlade informatičare iz cijele Hrvatske pozdravili su i ravnatelj krapinske Srednje škole Ivica Rozijan, voditelj ZŠI-a i potpredsjednik krapinskog Informatičkog kluba KRIK Krunoslav Kranjčec te predsjednik Hrvatskog saveza informatičara Alen Spiegl, koji su istakli kako je u današnjem obrazovanju bitno da se informatika uvrsti kao obavezni, a ne samo kao izborni predmet .
U ime domaćina mlade informatičare pozdravili su i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović te zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koji su gostima iz cijele Hrvatske zaželjeli dobrodošlicu, te ispred Agencije za odgoj i obrazovanje Žarko Bošnjak. Svi su oni naglasili koliko je informatika, odnosno visoka tehnologija bitna za današnji svakodnevni život, a Bošnjak je istaknuo i odgojnu komponentu, jer, naglasio je, kako se uz obrazovanje, svi mi moramo zapitati i kamo ovaj svijet ide i kako ćemo mi doprinijeti da taj svijet bude još bolji. Krapinsku Zimsku školu informatike otvorio je višestruki osvajač zlatnih i srebrnih odličja s informatičkih i matematičkih olimpijada, Domagoj Bradač.

Izvor: Zagorje International